Home / Aktualności / Zielona Góra – informacja prasowa

CZYTAJ TAKŻE

Zielona Góra – informacja prasowa

13 kwietnia, 2021

Podczas zawodów CSI Zielona Góra w przyszłym tygodniu zawodnicy uczczą pamięć nie tylko Pauliny Kopacz, ale również założyciela ośrodka WOSiR Drzonków – Zbigniewa Majewskiego.

Zbigniew Majewski – zmarły w 2013 pomysłodawca i twórca Ośrodka Pięcioboju Nowoczesnego i Jeździectwa Lubuskiego Klubu Sportowego „Lumel”, dziś funkcjonującego pod nazwą Wojewódzkiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Drzonkowie, który będzie areną rozgrywania zawodów CSI Zielona Góra już w przyszłym tygodniu – od 15 do 18 kwietnia.

W tym roku, ku jego pamięci, na najlepszego zawodnika tej imprezy czeka dodatkowa nagroda specjalna, ufundowana przez rodzinę Zbigniewa Majewskiego.

Nagroda przyznana zostanie na podstawie wyników z dwóch najważniejszych konkursów, zaliczanych do światowego rankingu: sobotniej Dużej Rundy (Memoriału Pauliny Kopacz) i niedzielnego Grand Prix.

W tegorocznej edycji zawodów CSI Zielona Góra wystartują reprezentanci 13 krajów: Belgii, Białorusi, Czech, Danii, Niemiec, Litwy, Łotwy, Holandii, Polski, Rosji, Szwecji, Ukrainy i Uzbekistanu. Pula nagród wyniesie 317 400 złotych.

Transmisja na żywo dostępna będzie na stronie organizatora: www.csizielonagora.pl

Na zdjęciu zeszłoroczny zwycięzca wszystkich konkursów Dużej Rundy podczas CSI Zielona Góra – Jarosław Skrzyczyński.

banergnl_pzj
AR 303 x 517